Проверяват сигнал за малтретирано дете в Русе

Бабата твърди, че внукът й се прибрал със синини
7 окт 2020 22:30, Петя Славова
9

Институциите в Русе проверяват сигнал до общината за насилие в детска градина. Бабата на 3-годишно момче твърди, че в понеделник е взела внука си от градина със синини по врата и обвинява персонала за това. В детската градина казват, че такъв сигнал не е подаван.
Още по темата

Марина е баба на 3-годишния Николаос. Тя твърди, че детето е малтретирано в детската градина, която от скоро посещава. В понеделник го взима на обяд, след обаждане от детското заведение, че момчето е болно. "Детето е с мокра коса, с чужда тениска, на която има кръв, треперещо. Взимам го и ми казват, че има температура 38,7. Аз го бутам, детето от вратлето нагоре – горещо, червено, ръцете му студени", сподели пред Bulgaria ON AIR Марина Милкова.

След като се прибират вкъщи, жената забелязва и друго.  "Червени петна тук по вратлето. Той от вратлето нагоре целия червен. Косата му мокра, ще кажете, че е поливан с кофа вода", разказа бабата на Николаос.

Директорът на детска градина "Радост“ обясни, че до нея сигнал за насилие над детето не е постъпвал нито от родителите, нито от учителите или медицинското лице. "Бях информирана от медицинското лице за възникнал конфликт между нея и бабата на детето. Детето е на градина, не е спирало посещенията си, към момента също е в група. Поводът за конфликта е, че детето е върнато предния ден с температура. Никой не е забелязал да има следи от нанесено насилие по него", обясни директорът на детската градина Светла Илиева.

По казуса от Община Русе твърдят, че има подаден сигнал по случая, но той е от бабата, а тя няма родителски права над детето. От общината добавиха, че вече имат обаждания в защита на учителките, които работят във въпросната група в детската градина. Проверките по случая продължават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Камерите за наблюдение решават проблема на 100%! Поставете ги за да си отдъхнат възпитатели и родители.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5Много се съмнявам, че децата на тази възраст са обърнали внимание на името за разлика от вас. Първо не знаете националноста на родителите и дали не е свързано с някой от тях и тн и веднага скачате, че не било българско име... да ва таковам у патрЕотите всичките.
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно другите деца са го пребили заради *** име, измсилено от още по-тъпата майка с комплекси. Дано в училище му се размине на горкото дете...
2
6
 
4
 
! Отговори
Е,и...! преди 3 години
Какви са доказателствата,че е имало малотретиране !!??
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за кой ли път днес тази новина